ОСТАННІ НОВИНИ

Російська агентка «полювала» за бронетехнікою ЗСУ під Бахмутом

|

Правоохоронці затримали ще одну агентку фсб, яка розвідувала місця базування Сил оборони на Донеччині. Жінка намагалась виявити і передати агресору локації особового складу та важкого озброєння ЗСУ поблизу передової в районі Бахмута. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

У зоні особливої уваги агентки були підрозділи українських військ на бронеавтомобілях, у тому числі типу Bushmaster.

Щоб отримати розвіддані, російська агентка об’їжджала прифронтові населені пункти і приховано фотографувала «потрібні» об’єкти.

Отримані відомості вона передавала через месенджер своєму куратору, особу якого вже ідентифіковано Службою безпеки. Ним виявився кадровий співробітник фсб, що перебуває на тимчасово окупованій частині території на сході України.

Розвідінформація була потрібна загарбникам для підготовки ракетно-артилерійських ударів по місцях дислокації підрозділів ЗСУ.

«Співробітники СБУ своєчасно викрили російську агентку і тим самим запобігли реалізації ворожих планів щодо вогневого ураження українських об’єктів. Після поетапного документування злочинних дій фігурантки її було затримано «на гарячому», коли вона намагалась виявити і сфотографувати пункт можливого базування українських захисників», – йдеться в повідомленні.

У затриманої вилучено телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

За даними слідства, зловмисницею виявилась мешканка Костянтинівки, яку ще наприкінці 2022 року дистанційно завербувала російська спецслужба.

У поле зору агресора жінка потрапила через свою антиукраїнську активність у чатах прокремлівських Телеграм-каналів.

Для збору розвідданих у різних локаціях зрадниця використовувала громадський транспорт, а для конспірації – постійно змінювала маршрути. За виконані завдання російська агентка отримувала від фсб грошову «винагороду», яка надходила на її банківську картку.

Слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *