ОСТАННІ НОВИНИ

У Пентагоні розкрили деталі нового «Рамштайну»

Ольга Денисяка

|

У Пентагоні назвали ключову тему найближчого засідання Контактної групи з питань оборони України, яка відбудеться 23 січня. Про це розповіла речниця американського оборонного відомства Сабріна Сінгх, повідомляє Європейська правда.

За її словами, зустріч буде зосереджена на довгострокових потребах України.

Вона відбуватиметься у момент, коли США не мають грошей і не можуть надіслати боєприпаси та ракети, необхідні Україні для боротьби з Росією, оскільки рішення про пакет допомоги все ще не ухвалене у Конгресі.

Речниця Пентагону додала, що США сподіватимуться на допомогу Україні з боку інших союзників.

«Незважаючи на те, що ми не можемо надати свою допомогу у сфері безпеки прямо зараз, наші партнери продовжують це робити», – сказала Сінгх.

Нагадаємо, останнє 17 засідання у форматі «Рамштайн» пройшло дистанційно 22 листопада. Участь у ньому взяли представники більше 50 країн.

Коментуючи результати засідання, міністр оборони України Рустем Умєров заявив про формування «нової коаліції» наземних засобів ППО, один із пріоритетів якої – посилення протиповітряної оборони вже цієї зими.

Як відомо, на цьому «Рамштайні» глава Пентагону Ллойд Остін закликав учасників допомогти Україні посилити її ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *