ОСТАННІ НОВИНИ

Глава Пентагону на засіданні «Рамштайну» закликав посилити ППО України

Ольга Денисяка

|

У середу, 22 листопада, у віртуальному форматі розпочалося 17-те засідання Контактної групи з питань оборони України за участі близько 50 країн. Про це повідомляє Європейська правда.

Засідання відкрив міністр оборони США Ллойд Остін, який на початку цього тижня відвідав Україну. За його словами, і Україна, і Ізраїль стикаються з невблаганними ворогами, які прагнуть їх знищити.

«І ми бачимо, що Іран підживлює конфлікт і в Газі, і в Україні, озброюючи ХАМАС і Путіна. Підтримка Іраном Кремля і ХАМАС шкодить Україні, стабільності на Близькому Сході і міжнародному порядку, заснованому на правилах», – заявив Остін.

Він наголосив, що Сполучені Штати цілком здатні продовжувати рішучу підтримку України одночасно з допомогою Ізраїлю.

«Тож, оскільки Україна стикається з черговою зимою війни, я закликаю цю групу надати Україні засоби протиповітряної оборони для захисту її народу», – сказав глава Пентагону.

Він зазначив, що за кілька днів до його візиту до Києва путінські війська розпочали новий шквал ракетних ударів по Києву та інших частинах України, намагаючись пошкодити українську енергосистему.

«Але я як ніколи впевнений, що український народ залишиться стійким перед обличчям труднощів. Тому що він бореться за свої домівки, за свої сім’ї і за своє майбутнє. Докладаючи всіх зусиль для підтримки нашого партнера, ми повинні творчо підходити до того, як ми можемо продовжувати задовольняти потреби України. Сполучені Штати залишаються відданими своїй справі», – запевнив Остін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *