ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила митний пост на Закарпатті, який займався систематичними «поборами»

Маркіян Рой

|

Правоохоронці ліквідували масштабну корупційну схему на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці. На гарячому затримали п’ятьох посадовців пункту пропуску «Чоп-Захонь», які обклали «даниною» водіїв міжнародних перевезень. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними відомства, з кожного автобуса митники вимагали до 1,5 тис. євро. За цю суму чиновники обіцяли перевізникам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення іноземних товарів, які завозили в Україну.

«За одну зміну посадовці «пропускали» через схему до 50 автобусів. У разі відмови платити хабарі, посадовці погрожували затримкою формальних процедур та арештом вантажу з подальшою його конфіскацією. Співробітники СБУ поетапно задокументували декілька фактів вимагання грошей з перевізників», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за адресами проживання і на території митного посту виявлено великі суми готівки та документи, які свідчать про незаконну діяльність.

П’ятьом затриманим митникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою вчинене організованою групою), ще двом – за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). Митникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *