ОСТАННІ НОВИНИ

Польща передає новий оборонний пакет для України, – Зеленський

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском оголосив про новий польський оборонний пакет. Про це він повідомив у соцмережах.

«Є новий польський оборонний пакет. Ми цінуємо таку незмінну допомогу. Є нова форма нашої взаємодії заради більшого масштабу закупівель зброї для українських потреб – це польський кредит для України», – повідомив Зеленський.

За словами президента, переговори з прем’єром Туском були «дуже продуктивними». Сторони обговорили всі аспекти двосторонніх відносин, зокрема можливості майбутнього спільного виробництва зброї.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск 22 січня прибув до Києва з першим візитом на цій посаді.

Востаннє Польща передавала пакет військової допомоги Україні 5 квітня. Туди увійшли: польська оборонна техніка, зокрема БТР Rosomak, самохідні міномети Rak та ракети до переносних зенітно-ракетних комплексів «Перун».

20 вересня, польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Варшава зосереджена на переозброєнні власної армії й тому не буде передавати Києву своєї військової допомоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *