ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розгорнули найбільший прапор України із підписами військових

Микита Ковиньов

|

У неділю, 21 січня, з нагоди Дня Соборності в центрі Львова встановили рекорд України, розгорнувши найбільший синьо-жовтий прапор із тисячами підписів військових, в тому числі Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, волонтерів та дітей із лінії фронту, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Новий рекорд у категорії «Найбільший український прапор із побажаннями від військових та дітей, зібраних по всій Україні та лінії фронту» зафіксували перед Львівською оперою.

Супроводжувався захід виступом військового оркестру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Зокрема, були виконані класичні повстанські пісні воїнів УПА та гімн України.

Діти та учні «Ліцею імені Героїв Кру з посиленою військово-фізичною підготовкою» влаштували урочисту ходу по проспекту Свободи.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що це найбільший Державний прапор України з підписами дітей, волонтерів, освітян, митців і наших воїнів.

«Цей стяг – символ єдності, завдяки якій Україна виборює перемогу. Разом ми сильні. Відстоїмо себе та нашу землю. Україна – Соборна», – повідомив Максим Козицький.

За словами керівника НАСВ Павла Ткачука, захід також присвячений проголошенню 105 річниці Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

«Це величезне знамено подолало довгий шлях у тисячі кілометрів вздовж лінії фронту, було у трьох десятках бойових військових частин та 20 містах України, а також у Верховній Раді України. На ньому свої щирі побажання залишили українські діти, волонтери, освітяни та культурні діячі, а головне – українські воїни, які боронять нашу святу землю», – повідомив Павло Такачук.

Фото: Микита Ковиньов, ЛОВА

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *