ОСТАННІ НОВИНИ

Польща хоче збільшити виробництво боєприпасів для допомоги Україні, – МЗС

Маркіян Рой

|

Новий уряд Польщі вивчає можливості збільшити виробництво боєприпасів та військової техніки, працюючи над новим пакетом допомоги Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише Європейська правда.

«Ми дивимося на всі питання, пов’язані з Україною, свіжим поглядом. Ми вивчаємо, які у нас є можливості виробляти більше боєприпасів та спорядження, а також те, що у нас ще є на складах», – зазначив він.

За його словами, Польща говорить союзникам, вартість стримування РФ у випадку, якщо вона завоює Україну, буде набагато більшою, ніж вартість постачання Києву зброї для ефективного захисту від її акту агресії.

Сікорський визнав, що Київ і Варшава повинні продовжувати працювати над вирішенням проблем, привітавши угоду між його урядом та польськими перевізниками про призупинення блокади кордону з Україною.

«Польща не повинна бути країною, яка несе основний тягар витрат на солідарність з Україною від імені всього Євросоюзу… Ці витрати неминучі, ми приймаємо їх, але вони мають бути більш справедливими», – сказав він.

Глава МЗС також підтримав план США конфіскувати до 300 мільярдів доларів заморожених російських активів, щоб допомогти відновити Україну, вказавши, що агресор повинен заплатити за завдану шкоду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *