ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики прооперували юну волонтерку і дочку захисника за допомогою робота Da Vinci

Маркіян Рой

|

У Львові за допомогою роботизованої системи Da Vinci прооперували волонтерку, в якої під час планового огляду виявили кісти селезінки. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Львівські медики прооперували юну волонтерку і дочку захисника за допомогою робота Da Vinci. Завдяки цій технології, лише за дві години після втручання з видалення кіст у селезінці, дівчинка просто в реанімації стала на ноги.

16-річна Андріана зі Львова. Поки її тато захищає країну, вона займається волонтерством та допомагає переселенцям. Кісти у селезінці дівчинки лікарі виявили випадково – під час планового огляду. Оскільки ці утворення жодним чином не дошкуляли дитині, спеціалісти просто продовжували спостереження. Однак з часом стан Андріани погіршився: її почали турбували напади задухи та болі в животі.

Зарадити могла лише операція. Спеціалісти дитячої лікарні вирішили оперувати Андріану за допомогою роботизованої системи Da Vinci, адже це найменш травматичний метод із високою хірургічною точністю, мінімальними ризиками, малою крововтратою та швидким відновленням після операції.

«Хірурги за допомогою робота зробили на тілі пацієнтки три невеликі проколи – всього лише від 1 до 3 см – і через них видалили частину селезінки із двома кістами. Операція минула швидко і без жодних ускладнень», – йдеться в повідомленні.

Під час втручання поряд не було тата Андріани, який тоді і сам перебував у шпиталі, де лікувався після поранення на фронті. Він дуже хвилювався за свою доньку, однак дарма. Уже за дві години після втручання дівчинка стала на ноги, а за чотири дні –  повернулася додому. І все це стало можливим завдяки використанню сучасних технологій.

До слова, львівські лікарі вже три роки оперують за допомогою системи Da Vinci і виконали вже 81 втручання, 38 з яких – дітям. Таким чином, Перше медоб’єднання Львова набуває щораз більшого практичного досвіду у роботичній хіруругії, проводячи операції та навчаючи колег із регіонів України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *