ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янка здобула перемогу на міжнародних змаганнях з фехтування

Маркіян Рой

|

Львівська фехтувальниця Анна Максименко здобула першість на етапі Європейського кадетського циклу з фехтування на шпагах у Словаччини. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Анна Максименко стартувала в групі, вигравши шість боїв із шести. Уже в 1/64 фіналу українська шпажистка перемогла чотирьох суперниць. У поєдинку за місце до вісімки найсильніших, Максименко впевнено перемогла іншу представницю української збірної – Маргариту Ангарську. І вже у фіналі вона виборола золото в поєдинку проти американки.

Анна – вихованка вихованка «Львівської академії фехтування». У свої 16 років вона стала найкращою з 281 учасниці змагань.

Підопічна тренерського дуету Зоряни Семеряк і Андрія Орліковського завоювала вже другу золоту медаль поспіль на змаганнях у Братиславі. Раніше, 12 січня, Анна вже піднімалась на вершину п’єдесталу, але в складі збірної України в командному турнірі.

До слова, для Максименко це вже друге «золото» Європейського кадетського циклу в сезоні 2023/24 років в особистій першості. Цього жовтня вона виграла аналогічний етап змагань в Австрії. У грудні українка ще й виборола нагороду найвищого ґатунку вже на юніорському рівні, а саме на Кубку світу в Німеччині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *