ОСТАННІ НОВИНИ

У НАТО кажуть, що стаття Bild про війну між Росією та Альянсом – про сценарій навчань

Наталя Дуляба

|

Матеріал німецького таблоїда Bild про те, що НАТО готується до війни з Росією, ґрунтується на документі, який є навчальним сценарієм. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на директора Центру передового досвіду НАТО зі стратегічних комунікацій Яніса Сартса.

Сартс зазначив, що Bild має у своєму розпорядженні навчальний сценарій, який завжди є вигаданою ситуацією. Він спрямований на те, щоб перевірити військові можливості в тій чи іншій сфері, додав він.

«Сценарії раніше були повністю вигадані з неіснуючими країнами і географічними регіонами. Зараз більш доречно використовувати існуючі країни і географічні регіони», – прокоментував Сартс.

Напередодні видання Bild повідомило, що отримало доступ до секретного документа Бундесверу, навчального сценарію, який крок за кроком описує, як може розвиватись військовий конфлікт між РФ і НАТО. 

У сценарії дії Росії та Заходу описуються місяць за місяцем, кульмінацією є розміщення сотень тисяч солдатів НАТО і неминучий початок війни влітку 2025 року.

Раніше глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус заявляв, що оборонна промисловість Європи має 5-8 років, аби наростити свій військовий потенціал.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *