ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони відбили 30 ворожих атак на Лиманському напрямку, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 691 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 86 боєзіткнень, абсолютна більшість із яких – на Лиманському та Авдіївському напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 15 січня.

Протягом доби ворог завдав один ракетний та 31 авіаційний удар, здійснив 51 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України.

Внаслідок цих російських терористичних атак є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи білоруської армії виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України.

Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Веселе Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, серед них – Леонівка, Грем’яч Чернігівської області; Атинське, Басівка, Запсілля, Степок, Грабовське, Олександрівка Сумської області; Гур’їв Козачок, Козача Лопань, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Охрімівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки біля Синьківки Харківської області, де ворог безуспішно намагався покращити своє тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито 12 атак поблизу Тернів, Ямполівки, Торського Донецької області та ще 18 атак – у районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Григорівки, Верхньокам’янського Донецької області. Тут окупанти за підтримки авіації намагалися прорвати оборону наших військ.

Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них були Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 6 атак у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару поблизу Богданівки Донецької області.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 16 атак у районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 15 атак – у районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут противник за підтримки авіації безуспішно намагався покращити тактичне положення.

Крім того, окупанти завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Олександропіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів, серед них – Олександропіль, Новокалинове, Семенівка, Ласточкине, Карлівка, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку противник за підтримки авіації 11 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Гостре, Курахове, Георгіївка, Костянтинівка, Катеринівка, Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку окупант наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Водяне Донецької області. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Золота Нива, Благодатне, Времівка, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито 2 атаки західніше від Вербового та Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення.

Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Новодарівка Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них були Новодарівка, Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоандріївка Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнав обласний центр Херсонської області та райони населених пунктів Берислав, Томарине, Іванівка, Микільське, Станіслав Херсонської області та Дніпровське, Солончаки Миколаївської області.

«Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив один безуспішний штурм позицій наших військ», – додають у Генштабі.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по одному зенітно-ракетному комплексу рашистів.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по району зосередження особового складу, 3 артилерійських засобах та 2 радіолокаційних станціях окупантів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *