ОСТАННІ НОВИНИ

Швейцарія дасть 1,5 млрд франків на відновлення України

Наталя Дуляба

|

Протягом 2025-2028 років Швейцарія планує виділити 1,5 млрд франків на відновлення України. Про це 15 січня заявила президентка країни Віола Амгерд на спільній пресконференції у Берні з президентом України.

«На підтримку України Швейцарія запланувала на період з 2025 до 2028 року 1,5 млрд франків у межах стратегії з міжнародної співпраці», – сказала вона.

Віола Амгерд також зауважила, що для відновлення України необхідне й розмінування її територій. Тому на гуманітарне розмінування Швейцарія також виділить 100 млн франків протягом наступних чотирьох років.

«Гуманітарне розмінування вкрай необхідне, аби українці, які виїхали, змогли повернутись додому. Щоб в Україні обробляли сільськогосподарські угіддя, адже якщо в такій великій країні-експортері збиратимуть менше урожаю, це буде мати негативні наслідки», – підкреслила Віола Амгерд.

Крім того, президентка Швейцарії запевнила, що її країна і надалі виступатиме за надійний та тривалий мир в Україні. Відтак саме ця держава взяла на себе лідерську роль в організації й прведенні Глобального саміту миру на рівні лідерів країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *