ОСТАННІ НОВИНИ

Ошукувала військових: мешканці Львівщини «світить» до 8 років тюрми

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинилась 26-річна жителька Червоноградського району, яка ошукала військовослужбовців та їхніх родичів на 350 тисяч грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Встановлено, що зловмисниця налагодила шахрайську схему, продаючи бійцям ЗСУ та їхнім родинам неіснуючі дрони та військове спорядження.

Жінка створила в одній зі соцмереж майданчик для продажу військового спорядження та побутової техніки. Насправді товару в наявності у неї не було, а отримані від клієнтів кошти вона привласнювала.

В прокуратурі Львівської області уточняють, що працювала аферистка в Telegram та Istagram.

Правоохоронці задокументували вісім фактів такої незаконної діяльності, внаслідок чого коштів позбулись восьмеро «клієнтів» шахрайки, серед яких – військовослужбовці ЗСУ та їхні родичі. Розмір збитків становить більше 350 тисяч грн.

«Усі вони мали намір придбати дрони та амуніцію, зокрема комплекти військової форми, шоломи, шеврони, взуття, плитоноски, термобілизну, а також інші товари. Вони переказали кошти на вказаний в оголошенні рахунок, але замовленого так і не дочекались», – йдеться у повідомленні.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.3, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ. Розслідування вже завершили, а обвинувальний акт скерували на розгляд суду.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченій, – до восьми років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *