ОСТАННІ НОВИНИ

Чадним газом у Львові отруїлись відразу семеро людей

Наталя Дуляба

|

У неділю, 14 січня, відразу семеро людей у Львові отруїлись чадним газом, серед них – неповнолітній хлопець. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Так, перший випадок стався по обіді 14 січня у Франківському районі. Тут в одному з житлових будинків отруїлися чадним газом четверо людей: троє дорослих чоловіків та 17-річний хлопець. Усіх їх госпіталізували у стані середньої важкості.

Того ж дня ввечері аналогічний випадок зафіксували у двоповерховому житловому будинку, що в Залізничному районі. Жінку і двох чоловіків забрали до лікарні, їхній стан медики оцінюють як середньої важкості.

Аварійні бригади вже призупинили подачу газу до обох помешкань.

За перші два тижні 2024 року у Львові чадним газом вже отруїлися 10 людей, зокрема й двоє дітей. Натомість торік жертвами чадного газу у місті стали аж 74 особи, в тому числі 23 дітей. Одна людина загинула.

У мерії Львова наголошують, що причинами отруєнь часто є недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки. Тому львів’ян закликають дбати, аби завжди був притік свіжого повітря у приміщення.

Пам’ятайте: чадний газ – тихий убивця! Симптоми отруєння легко можна сплутати із харчовим отруєнням чи грипом. Як їх вчасно розпізнати і що робити, аби вберегтися, читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *