ОСТАННІ НОВИНИ

В ISW вважають, що українська ППО адаптується до ударів Росії

Маркіян Рой

|

Виведення з ладу понад 20 ворожих ракет українськими силами ППО за допомогою «активних контрзаходів засобами радіоелектронної боротьби» може бути переломним моментом для українських можливостей РЕБ. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Зазначається, що засобам РЕБ зазвичай приписували виведення з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем.

SW раніше оцінював, що кампанія ударів Росії проти України і українська адаптація до протидії новим російським ударним комплексам є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки між наступальними й оборонними силами та засобами дальньої авіації і протиповітряної оборони.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що російський ракетний удар 13 січня був схожий на удар, який російські війська завдали 8 січня і в попередні рази.

«ISW вважає, що слова Ігната свідчать про те, що українські сили можуть розпізнати закономірності у повторюваних російських ударах і, відповідно, впроваджувати інновації та адаптуватися до них», – йдеться у зведенні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *