ОСТАННІ НОВИНИ

Україні потрібні штурмові літаки на кшталт американських А-10, – Сирський

Андрій Котенський

|

Командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський каже, що Києву потрібно більше військових літаків для ведення бойових дій, таких як американські штурмовики А-10 для підтримки піхоти. Про це він повідомив в інтерв’ю агентству Reuters, пише Українська правда.

«Я б говорив про А-10 як про варіант, якщо нам їх дадуть… Це не нова машина, але надійна, яка зарекомендувала себе в багатьох війнах і яка має широкий спектр озброєння для знищення наземних цілей, щоб допомогти піхоті», – повідомив Олександр Сирський.

Також, за його словами, Україні потрібні літаки, які можуть запускати крилаті ракети великої дальності.

Сирський зазначив, що A-10 дадуть вирішальну підтримку наземним військам, адже ці літаки призначені для знищення наземних цілей: танків, артилерії тощо.

Командувач додав, що також важливу роль можуть зіграти ударні вертольоти, як-от AH-64 Apache, AH-1 Super Cobra та UH-60 Black Hawk.

Довідково: Американський літак A-10 Thunderbolt – це дозвуковий штурмовик, що виробляється в США і перебуває на озброєнні з 1970-х років.

Раніше повідомлялось, що перші поставки винищувачів F-16 Україні очікуються в другому кварталі 2024 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *