ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині протезують захисника, який втратив на війні всі кінцівки

Діана Дутка

|

У Superhumans Center готують до протезування військового з Одещини, який втратив руки і ноги після важкого поранення на фронті. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

В’ячеслав Левицький родом з Подільська. До початку повномасштабного вторгнення чоловік працював водієм-експедитором, а після початку великої війни долучився до до лав ЗСУ.

Важке поранення чоловік отримав на Донеччині під Авдіївкою. Сім днів В’ячеслав провів у сірій зоні, де намагався вийти з оточення ворога із вогнепальними пораненнями ніг та тулуба, проте натрапив у полон до так званої «ДНР», де за три дні полону так і не отримав належної медичної допомоги. Згодом чеченці викупили героя для обміну, проте через поранення та обмороження вони ж ампутували йому всі кінцівки.

Зараз В’ячеслав Левицький проходить реабілітацію у Superhumans Center, звикає та вчиться обслуговувати протези ніг, і готується до протезування рук.

«В’ячеслав пройшов непростий шлях, але попереду на нього чекає повернення до повноцінного життя! А з таким завзяттям та жагою все неодмінно вийде! Команда Superhumans зробить для цього все можливе і навіть більше, постійно надихаючись його жагою до життя», – зазначили медики центру.

Чоловік вже може самостійно знімати та одягати протези ніг самою куксою без сторонньої допомоги.

Нагадаємо, що у Superhumans Center триває набір заявок для отримання протезування. Детальніше за посиланням: loda.gov.

Фото: ЛОВА

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *