ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни передали військовим обладнання на майже 14 млн грн

Наталія Жолинська

|

За останній тиждень громада Львова передала українським захисникам майже пів тисячі дронів та іншого обладнання на загальну суму близько 14 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прессдужбі Львівської міської ради.

Зокрема, нашим захисникам передали авто, п’ять квадроциклів, 450 FPV-дронів, три старлінки, 14 приладів нічного бачення та ще 18 додаткових дронів.

«Загалом за перші два тижні року відправили майже 1000 дронів», – повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Як відомо, техніку та обладнання на передову закуповують на запити військових у межах загальноміської програми підтримки захисників. У бюджеті Львівської МТГ на 2024 рік лише на закупівлю обладнання та необхідних засобів для Збройних сил України передбачено 1 млрд грн.

Довідка. FPV-дрон – це безпілотний літальний апарат з функцією first pearson view, тобто «бачення від першої особи». Такі дрони можуть передавати відео в реальному часі через вбудовану камеру, розташовану в передній частині БПЛА.

Фото: ЛМР

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Наталія Жолинська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *