ОСТАННІ НОВИНИ

Знову похорон: Львів прощається зі ще двома захисниками

Наталя Дуляба

|

У суботу, 13 січня, Львів проведе в останню путь військовослужбовців Ореста Іваневича та Назара Дуду, які загинули у боротьбі з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Ореста Іваневича поховають на Личаківському кладовищі, а Назара Дуду – у селі Лісневичі Пустомитівської ОТГ.

Львів’ян закликають прийти і віддати останню шану полеглим захисникам, а також утриматися в цей час від святкувань та розважальних заходів.

Біографічна довідка:

Львів’янин Орест Іваневич (22.01.1984 – 07.01.2024) навчався у місцевій вечірній школі. Згодом працював на ЛКП «Львівавтодор», а останнім часом – у будівельній сфері в Польщі та Чехії.

Обожнював активний відпочинок і захоплювався рибальством. За словами рідних, Орест Іваневич «любив пізнавати життя». Вирізнявся надзвичайною добротою і завжди був готовий прийти на допомогу.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ, незважаючи на відсутність військового досвіду, добровольцем став на захист Батьківщини до лав територіальної оборони. Воював на Сумщині, Харківщині та Донеччині у складі 125 окремої бригади тероборони.

За особисту мужність і вірність військовій присязі був відзначений нагрудним знаком «Ветеран війни» та хрестом «Честь і слава».

В Ореста Іваневича залишилися дружина, син та брат із родиною.

Львів’янин Назар Дуда (14.07.1978 – 04.01.2024) закінчив ліцей №15, потім – Вище профучилище №20.

Після навчання займався ремонтом автомобілів. У вільний час захоплювався футболом, активно грав у місцевих командах. Назар Дуда був винятково комунікабельною людиною та мав багато друзів.

Став на захист України з початком повномасштабного вторгнення РФ. Воював у лавах 13 окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ.

У Назара Дуди залишилися дружина, 8-річний син, батьки та бабуся.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *