ОСТАННІ НОВИНИ

У полоні хуситів перебувають четверо українських моряків, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Чотирьох українських моряків захопили у полон хусити. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський 12 січня під час спільної пресконференції з премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

«Безпека вільного судноплавства в регіоні для нас також дуже важлива, тому що вона вплинула на безпеку українських громадян. Бо зараз четверо наших моряків знаходяться у полоні у хуситів. І ми будемо працювати над їхнім поверненням», – сказав Зеленський.

Зазначимо, 12 січня США та Велика Британія завдали ударів по об’єктах у Ємені, які пов’язані із бойовиками-хуситами. Це перші удари по хуситах, відколи ті почали атакувати цивільні судна в Червоному морі наприкінці минулого року.

«Метою нічних ударів було знищити можливість хуситів атакувати торговельні судна у Червоному морі. Цілі обирались дуже обережно, аби зменшити військові можливості хуситів… Ми хотіли б бачити деескалацію й відновлення стабільності в регіоні, але натомість останні кілька тижнів ми бачимо збільшення кількості атак на комерційні кораблі, що негативно відображається на світовій економіці. Були й атаки на британські судна, тому це самооборона», – так прокоментував цю операцію Ріші Сунак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *