ОСТАННІ НОВИНИ

Митрополиту Луганської єпархії УПЦ МП заочно оголосили підозру. Деталі

Наталя Дуляба

|

Митрополиту Луганської єпархії УПЦ Московського патріархату Василю Поворознюку заочно оголосили підозру у роботі на Росію. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Московський піп Василь Поворознюк співпрацює з російськими окупантами у тимчасово захопленому Луганську. Зараз правоохоронці зібрали доказову базу на підсанкційного митрополита.

За даними слідства, у вересні 2022 року клірик прибув до Кремля для участі у церемонії так званого «приєднання» тимчасово окупованих регіонів України до складу РФ. Там він підтримав агресивну війну Росії та захоплення частини української території, у тому числі Луганщини.

У травні того ж року Поворознюк був на засіданні «круглого столу», який проводили у Луганську під керівництвом гауляйтера Пасічника.

«Тоді під камери російських телеканалів Поворознюк спільно з радником Кадирова виступив за прийняття так званої «резолюції», де поширювали фейки про українських воїнів та ситуацію на фронті», – кажуть в СБУ.

Крім того, у ході численних інтерв’ю для кремлівських пропагандистів фігурант героїзував російських окупантів та закликав до продовження війни проти України.

Поворознюку заочно оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Зараз він переховується на тимчасово окупованій території Луганщини.

Додамо, що раніше РНБО застосувала до цього московського попа санкції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *