ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні оновили вміст «Пакунка малюка»

Наталя Дуляба

|

Врахувавши побажання батьків, «Пакунок малюка» оновили, додавши вологостійкі пелюшки, теплу одежу для новонароджених, а також зменшивши кількість одягу найменшого розміру. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Цьогоріч «Пакунок малюка» укомплектували раціональніше, додавши товари, які користуються попитом. Серед них, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки). Також збільшено розмір пледа-ковдри для, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки).

У Мінсоцполітики зауважують, що вміст «бейбі бокса» переглядають кожні 4 роки, враховуючи не лише експертну думку, а й дослухаються безпосередньо до батьків немовлят.

Вартість «Пакунку малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 році він складає 2 563 грн. Відтак цьогоріч «бейбі бокса» коштує 7 689 грн.

«За п’ять років існування програми розмір допомоги збільшився майже двічі – зараз це величезна коробка вагою майже в 16 кг. Такі пакунки є не лише необхідністю для батьків та малюків, вони дозволяють суттєво заощадити час та кошти. Адже, якщо купувати все вроздріб, доведеться заплатити майже втричі більше», – зазначають в Міністерстві.

В бебі-боксі – понад 90 предметів. Це набір сертифікованих речей для новонародженої дитини: підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушник, засоби гігієни, одяг, засоби для купання, манікюрні ножиці, іграшки та інші необхідні речі.

Всього впродовж 2023 року 37 369 сімей в Україні отримали бебі-бокси, зокрема 2 677 «пакунків» – на Львівщині.

Отримати «Пакунок малюка» можна або в пологовому будинку, або звернувшись до органів соцзахисту чи ЦНАПу впродовж 30 днів після народження дитини. Що для цього потрібно, читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *