ОСТАННІ НОВИНИ

У мешканки Львівщини на кордоні вилучили столітню Біблію

Наталя Дуляба

|

На кордоні з Польщею у жительки Львівщини вилучили Біблію, надруковану у 1919 році у Кембриджському університеті. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

У ніч на 11 січня у пункт пропуску «Краковець» на легковому авто прибула 34-річна мешканка одного зі сіл Львівської області. Прямуючи до Польщі, вона обрала смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор», чим засвідчила, що не везе товарів, обов’язкових до декларування.

Однак під час огляду в багажному відділення автомобіля митники виявили Біблію, надруковану англійською мовою у 1919 році в Кембриджському університеті у Лондоні.

«Видання може належати до культурних чи історичних цінностей», – йдеться у повідомленні.

Біблію довелося вилучити, її цінність встановлять експерти. За цим фактом складено протокол за ч. 3. ст. 471 Митного кодексу України.

Водночас митники нагадують: будь-яке вивезення, в тому числі пересилання, культурних цінностей за межі України дозволене за наявності відповідного свідоцтва на право вивезення. Такого свідоцтва не потребують друковані твори, видані після 1945 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *