ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині двоє жителів Житомирської області допомагали ухилянтам виїхати за кордон

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали двох чоловіків із Житомирської області, які допомагали ухилянтам виїхати за межі України. Оголошення про свої «послуги» вони розміщували в соціальних мережах та чатах у мережі «Інтернет». Кожен з клієнтів переказував на банківські рахунки підозрюваних від 800 до 1000 доларів США. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

За даними правоохоронців, двоє мешканців Житомирської області віком 38 та 23 роки налагодили канал незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Для цього вони виготовляли їм підроблені документи про зняття з військового обліку або волонтерські документи. Оголошення про свої послуги вони публікували в соціальних мережах та чатах в інтернеті. Кожен із клієнтів переказував на банківські рахунки чоловіків від 800 до 1000 доларів США.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили підроблені печатки та штампи, банківські картки, оргтехніку, мобільні телефони, комплекти підроблених документів та інші речові докази їх причетності до протиправної діяльності.

Слідчі повідомили їм про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон за ч. 3 ст. 332 ККУ. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи. За вчинене їм загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *