ОСТАННІ НОВИНИ

На Донеччині затримали агентку РФ, яка вистежувала позиції ЗСУ

Маркіян Рой

|

На Донеччині затримали викрили жінку, яка за завданням ФСБ розвідувала дислокацію та переміщення Сил оборони в області. Для цього щодня проїжджала до 100 км. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

У зоні особливої уваги фігурантки були місця базування підрозділів ЗСУ, які залучені до бойових операцій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Для збору розвідінформації вона самостійно об’їжджала населенні пункти в районах Курахового, Мирнограда, Селідового, Новогродівки та Михайлівки.

Для виявлення та фіксації позицій українських військ зловмисниця могла проїхати громадським транспортом до 100 км поблизу передової за день.

За даними слідства, 33-річну жительку Новогродівки у жовтні 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. У поле зору спецслужб рф жінка потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах.

Для комунікації з фсб фігурантка використовувала анонімний чат у месенджері, а відомості передавала у вигляді текстових повідомлень та позначок на електронних картах. За виконані завдання зловмисниця отримувала від російського куратора грошову «винагороду», яка надходила на її банківську картку.

Розвіддані потрібні були окупантам для планування власних бойових операцій, зокрема ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ на східному фронті.

Правоохоронці викрили і затримали агентку. У неї вилучено мобільний телефон із доказами злочину.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вона перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *