ОСТАННІ НОВИНИ

Латвія анонсувала новий пакет допомоги для України з гаубицями та снарядами

Ольга Денисяка

|

Латвія підготувала наступний пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть в тому числі гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові і зенітні системи. Як повідомляє Європейська правда, про це заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичас.

Рінкевичас зазначив, що пакет сформували на основі поточних потреб сил оборони України.

До нього входять самохідні гаубиці, боєприпаси для артилерійських систем, протитанкові й зенітні системи та боєприпаси до них, позашляховики, дрони, засоби зв’язку, генератори, зимова форма та інше.

Крім того, повідомив Рінкевичс, Латвія планує протягом 2024 року провести навчання для 3000 українських військових та продовжить проєкти реабілітації для українських військових і прикордонників.

Як відомо, цього тижня Зеленський вирушив з візитами до столиць балтійських держав. Перед Ригою він відвідав Вільнюс і Таллінн. Зокрема, вранці 11 січня Володимир Зеленський приїхав в Естонію. Там він зустрівся з президентом країни, з прем’єр-міністеркою та виступив на парламентському засіданні.

Перед цим 10 січня Зеленський прибув із неанонсованим візитом у Литву. Там президент країни Гітанас Науседа оголосив про надання військової допомоги на 200 млн грн. Боєприпаси, військову техніку та інше обладнання Україна отримає вже у січні та лютому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *