ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові оголосили конкурс на простір пам’яті Євгена Коновальця

Андрій Котенський

|

У Львові оголосили архітектурний конкурс на найкращий проєкт громадського простору з пам’ятником Євгенові Коновальцю. Про це Львівському порталу повідомиди у пресслужбі Львівської міськради.

Йдеться про простір на території Національного університету «Львівська політехніка», на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця у Львові. Його використовуватимуть містяни та студенти як для щоденного відпочинку, так і для заходів із вшанування пам’яті Євгена Коновальця.

Рішення про проведення конкурсу сьогодні, 9 січня, затвердили на виконавчому комітеті Львівської міської ради.

«Ми запланували такий простір там, де вулиця Коновальця фактично зустрічається з вулицею Бандери, перед першим навчальним корпусом. Ми маємо погодження від Політехніки навіть на можливість демонтувати паркан і увесь цей простір об’єднати. Тобто де-факто ми будемо мати більш зручну вулицю Бандери з можливістю і десь присісти, і мати додаткове озеленення, а також інклюзивність та доступність просторів. Разом з тим матимемо і мистецький спосіб вшанування пам’яті Євгена Коновальця. Сподіваємося, що над цим завданням будуть разом працювати команди архітекторів та команди митців, скульпторів», – розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Реєстрація на конкурс триватиме до 17:00 год 21 січня 2024 року, а подати проєкт учасники можуть до 17:00 год 11 березня 2024 року.

До складу журі конкурсу увійшли:

  1. Антон Коломєйцев – заступник директора департаменту містобудування, начальник управління архітектури та урбаністики, головний архітектор міста Львівської міської ради, м. Львів;
  2. Олена Василько – архітекторка, директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної військової адміністрації, головний архітектор області, делегований представник Львівської обласної військової адміністрації, м. Львів;
  3. Олександр Ярема – архітектор, делегований представник Національної спілки архітекторів, м. Львів;
  4. Василь Косів – доктор мистецтвознавства, ректор Львівської національної академії мистецтв, м. Львів (за згодою);
  5. Богдан Черкес – доктор архітектури, професор, директор Інституту Архітектури та Дизайну Національного університету «Львівська Політехніка», м. Львів (за згодою);
  6. Андрій Лесюк – архітектор, керівник та засновник архітектурного бюро «Guess Line Architects», м. Львів (за згодою);
  7. Оля Криворучко – архітекторка, керівниця студії ландшафтної архітектури «Urbanideas», м. Львів (за згодою).

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львові з’явиться простір пам’яті Євгена Коновальця. Преміальний фонд проєкту 450 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *