ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові чоловік сам розповів пін-код до картки, після чого його обікрали на 60 тисяч

Наталя Дуляба

|

У Львові судитимуть уродженця Донеччини, який обікрав чоловіка на 60 тисяч грн, бо той сам розповів пін-код до своєї банківської картки. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про випадок, який стався у березні 2023 року на залізничному вокзалі у Львові. Тут обвинувачений, 33-річний уродженець Донеччини, познайомився мешканцем Чернівецької області. Останній попросив свого нового товариша зняти готівку з банкомату.

Фігурант справи погодився йому допомогти і таким чином дізнався пін-код до банківської картки для виплат. Прощаючись, зловмисник поцупив із кишені чоловіка мобільний телефон, у чохлі якого були дві банківські картки.

Також на смартфоні був встановлений додаток Приват24. Тому ділок зайшов у нього, змінив пароль, щоб обмежити доступ реального власника. В подальшому обвинувачений перевів онлайн кошти з кредитки на карту для виплат, до якої й знав пароль.

Близько 60 тисяч грн уродженець Донеччини згодом зняв у банкоматі і таким чином обікрав потерпілого.

Йому інкримінують крадіжку, викрадення, привласнення офіційних документів та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України).

Слідство вже завершили, а справу скерували до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *