ОСТАННІ НОВИНИ

На Раді «Україна-НАТО» Києву пообіцяли в 2024 році зброї на мільярди євро

Маркіян Рой

|

На засіданні Ради Україна-НАТО 10 січня, присвяченій останнім російським масованим обстрілам українських міст, союзники Києва окреслили плани військової підтримки на 2024 рік. Про це йдеться в повідомленні НАТО за підсумками Ради, пише Європейська правда.

Під час засідання члени Альянсу «рішуче засудили» ескалацію російських повітряних ударів по Україні, а також використання РФ балістичних ракет із Північної Кореї і безпілотників з Ірану, йдеться в пресрелізі.

Там також згадується про допомогу у зміцненні протиповітряної оборони, яку союзники вже оголосили на 2024 рік – від спільної закупівлі зенітних ракет для систем Patriot до систем Skynex від Німеччини й зенітних ракет від Великої Британії.

«Сьогодні члени Альянсу чітко заявили, що вони продовжать надавати Україні значну військову, економічну і гуманітарну допомогу, а багато членів Альянсу окреслили плани щодо надання додаткових можливостей на мільярди євро у 2024 році», – повідомили в НАТО.

У засіданні Ради Україна-НАТО, яке відбулось на рівні послів, брали участь представники Швеції, командувач Повітряних сил України Микола Олещук і заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *