ОСТАННІ НОВИНИ

На пасовищі вирощували бобові: громаді на Золочівщині повернуть 80 га землі

Наталя Дуляба

|

У недобросовісного орендаря відберуть 80 га пасовища на Золочівщині, за яке він не платив та ще й незаконно віддав у суборенду під вирощування бобових. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про земельну ділянку сільськогосподарського призначення загальною площею майже 80 га, яка належить Золочівській територіальній громаді.

Встановлено, що у 2015 році підприємство на аукціоні придбало право оренди цієї землі, яка була визначена як пасовище. Відтак ділянка мала занижену оціночну вартість та відповідні орендні платежі.

Незважаючи на це, фірма ще більше року не платила за користування землею. Більше того, підприємець без погодження міської ради передав цю ділянку в суборенду компанії. Остання незаконно розорала землю й вирощувала на ній бобові культури.

Прокурори звернулись до суду з вимогою змусити орендаря виплатити борг, розірвати сам договір та повернути землю громаді. Суд повністю задоволив позов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *