ОСТАННІ НОВИНИ

Литва допоможе Україні з виготовленням дронів та засобів РЕБ

Наталя Дуляба

|

Українська делегація під час візиту до Литви 10 січня підписала низку меморандумів, які передбачають двосторонню співпрацю у сфері оборонної промисловості. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Так, Міністерство стратегічної промисловості України уклало меморандум із Литовською асоціацією оборонної та безпекової промисловості. Документ передбачає підтримку у реалізації спільних проєктів у галузі оборонних технологій, включно з розробкою та виготовленням безпілотних літальних і наземних платформ, засобів радіоелектронної боротьби, обладнання для розмінування тощо.

Крім того, Литовська асоціація оборонної та безпекової промисловості допоможе Україні з традиційним озброєнням, як-от бронетехніка та артилерійські системи. Підписаний меморандум включає спільну роботу щодо розробки таких продуктів, аби українська армія змогла отримати технологічну перевагу, а також співпрацю у галузі кібербезпеки та комунікацій.

Також АТ «Українська оборонна промисловість» уклало листи про наміри з чотирма іноземними компаніями: RSI Europe, Brolis Semiconductors, DMEXS та NT Service.

«Ці підприємства займаються інноваційними розробками та виробництвом у військовій сфері. Вони спеціалізуються на створенні та виготовленні сучасних засобів РЕБ, систем дистанційного ініціювання підриву, оптики для стрілецької зброї, а також систем спостереження», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 10 січня президент України Володимир Зеленський прибув із неанонсованим візитом у Литву. Там президент країни Гітанас Науседа оголосив про надання військової допомоги на 200 млн грн. Боєприпаси, військову техніку та інше обладнання Україна отримає вже у січні та лютому.

Після Литви український президент збирається навідатись до Естонії та Латвії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *