ОСТАННІ НОВИНИ

Справу Дубінського про виїзд за кордон передали до суду

Ольга Денисяка

|

Кримінальну справу стосовно народного депутата Олександра Дубінського за фактом службового підроблення скерували до суду. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Розслідуванням встановлено, що депутат вніс неправдиві відомості до офіційних документів на підставі яких виїхав за кордон. Він підготував заяву від свого імені на ім’я Міністра охорони здоров’я України з проханням надати йому документи необхідні для перетину державного кордону України у зв’язку з терміновою необхідністю супроводу його батька на лікування. Однак, отримавши ці документи народний обранець, замість того щоб супроводжувати свого батька на лікування, перетнув державний кордон самостійно на наступний день після виїзду за кордон батька.

«В подальшому батько повернувся до України набагато раніше, ніж нардеп. Народний обранець перебував поза межами України понад місяць на відпочинку. Згідно отриманої інформації під час перебування за кордоном він встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії обвинувачений зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті», – йдеться в повідомленні.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, нещодавно Олександр Дубінський отримав дві підозри. Раніше нардепу оголосили підозру у службовому підробленні документів задля виїзду за кордон. Під приводом супроводу батька на лікування наприкінці червня він покинув Україну і протягом місяця перебував в Іспанії, Італії та Хорватії.

Також Олександру Дубінському оголосили підозру в державній зраді та участі в злочинній організації. За даними слідства, він  здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь рф. За матеріалами слідства, він мав позивний «Буратіно» і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру). Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки рф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *