ОСТАННІ НОВИНИ

До реєстру педофілів внесли ще одного чоловіка зі Львівщини

Наталя Дуляба

|

Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, поповнився ще одним іменем. Ним став 29-річний засуджений, який зараз мешкає на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Ще в 2014 році Золочівський районний суд Харківської області визнав фігуранта справи винним у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої дівчинки та засудив до 8 років позбавлення волі.

Відбувши покарання, чоловік переїхав як внутрішньо переміщена особа та проживає в одному із міст Львівського району. Зараз він перебуває під 6-річним адміністративним наглядом поліції.

Оскільки Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, в Україні запустили у 2020 році, зараз прокурори виступили за те, аби внести туди ім’я вищезгаданого засудженого.

Імені правоохоронці права називати не мають. Відомо, що чоловіку 29 років.

«Судом задоволено клопотання Жовківської окружної прокуратури про внесення інформації щодо 29-річного чоловіка до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Відомості щодо засудженого внесені до реєстру», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що лише наприкінці 2023 року Офіс генпрокурора України завершив базове формування Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Наразі у ньому фігурують понад 600 злочинців.

До цього переліку входять не лише люди, які зараз відбувають покарання за такий тип злочинів, а й ті, чия судимість уже погашена або знята.

Доступ до реєстру матимуть лише визначене законодавством коло осіб. Окрім правоохоронців, це будуть директори шкіл і садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *