ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР отримала секретні дані про російські військові розробки на 1,5 мільярда доларів

Ольга Денисяка

|

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало 100 гігабайт секретних даних з російського підприємства ООО «специальный технологический центр». Про це повідомили в ГУР.

Вказане російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією рф у війні проти України. Зокрема, на «СТЦ» виготовляють БПЛА «Орлан» різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію.

За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1, 5 мільярди доларів.

«Масив переданої для ГУР МО України інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо ― йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки. Це суттєвий удар по терористичній москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора. Отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК рф вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіа спільноти», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *