ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбувся фестиваль «Нова радість стала»

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 7 січня, на площі біля пам’ятника Т. Шевченка у Львові відбувся обласний фестиваль українського зимового фольклору «Нова радість стала». Його проводять вже другий рік поспіль. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Приблизно 25-ть  мистецьких та аматорських хорових колективів області взяли участь у фестивалі. Учасники колядували, віншували, водили вертепи, Маланку, Козу та прославляли новонародженого Ісуса.

Також, під час концерту  відбулась виставка різдвяних звізд та творів майстрів народного мистецтва.

«Сьогодні ми зібрались тут, щоб прославляти новонародженого Ісуса Христа. Україна – дуже сильна нація. Нація, яка дуже багата своїми традиціями. Нехай у ваших домівках завжди панують любов, добробут та достаток, затишок та взаєморозуміння. Міцного здоров’я нам усім. Пам’ятаймо, що право так святкувати і право мати ці традиції, воно не гарантовано, ми його виборюємо, тому я хочу подякувати всім наших захисникам і захисницям, які боронять наші кордони і завдяки кому, ми можемо тут зібратись. Слава нашим героям! Слава Україні!», – зазначив заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Кулепін.

Такі заходи організовують для духовного збагачення жителів і гостей міста, відродження та збереження звичаїв, традицій зимового циклу свят, популяризації й утвердження народно-поетичної творчості та пісенно-музичної культури.

Довідково:

Фестиваль українського зимового фольклору «Нова радість стала» приурочений до Розколяди – завершального етапу різдвяних свят. Після свят Водохреща та Івана Хрестителя закінчуються коляда, щедрівки, вертепи. На Розколяду збираються колядники, вертепи, хори та просто жителі з різних куточків громади і всі разом, масово колядують, щедрують, віншують, «водять Козу», «маланкують».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *