ОСТАННІ НОВИНИ

Зливав українську ППО: суд виніс вирок ще одному зраднику

Наталя Дуляба

|

Мешканець Черкас, який передавав ворогу дані про розташування українських військових та систем ППО, відсидить 9 років у тюрмі. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Вирок отримав черкащанин. Доведено, що він за гроші працював на користь Росії, наносячи шкоду обороноздатності України.

З травня 2023 року засуджений надавав розвідувальну інформацію представнику російських спецслужб. Через месенджер зрадник передавав дані про місця розташування військових частин, особового складу та техніки ЗСУ, а також про системи протиповітряної оборони на території Черкащини.

«До кожного повідомлення він додавав скриншот карт у Google Maps з точними координатами. За декілька місяців чоловік отримав від ворога за виконану «роботу» 27 600 гривень», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав його винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування та рух Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України) і призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *