ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають здати новорічні ялинки на компост. Адреси пунктів збору

Андрій Котенський

|

Після завершення різдвяних свят у Львові традиційно розпочнуть діяти централізовані пункти збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію, а саме виготовлення органічного компосту, який в майбутньому використовується для підживлення під час висадки дерев або квітів. Про це Львівському порталу повідомили у прессдужбі Львівської міської ради.

Збір ялинок на компост відбуватиметься 8-го та 13-го січня.

«Різдвяний цикл свят цьогоріч закінчується швидше, тому і збір ялинок починаємо швидше. Управління з питань поводження з відходами спільно з ЛКП «Зелене місто» та ЛКП «Зелений Львів», як і торік, організували централізовані пункти збору ялинок. 6 локацій працюватимуть 8 і 13 січня. Відзначу, що ялинки – це зелені відходи, а не тверді побутові, тому їх необхідно правильно та з користю утилізувати», – розповів начальник відділу комунікації і просвітництва управління з питань поводження з відходами Роман Яцикович.

Відтак залишити хвойні дерева мешканці Львова можуть біля контейнерних майданчиків за адресами:

  • вул. Виговського, 34 (на майданчику біля Залізничної РА) – 13 січня;
  • вул. Володимира Великого, 14а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай») – 13 січня;
  • вул. Хоткевича – вхід в парк імені Папи Римського Івана Павла II, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці – 8 і 13 січня;
  • вул. Татарська, 4-8 (біля контейнерного майданчика) – 8 і 13 січня;
  • вул. Грабовського , 2 (біля контейнерного майданчика) – 8 і 13 січня;
  • вул. Шафарика, 16 – 8 і 13 січня.

Також мешканці громади можуть самостійно привезти хвойні:

  • на станцію компостування, що на вул. Пластова, 13
  • в ЛКП «Зелений Львів», за адресою вул. Замарстинівська, 167а
  • в ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківська, 18.

Привозити ялинки можна в робочі дні – з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 16:00 год.

  • Також ялинки і дідухи можна привозити в Домівку врятованих тварин, що на вул. Довбуша, 24. Тут їх використають як корм для тваринок.

Начальниця відділу організації роздільного збору харчових відходів ЛКП «Зелене місто», Наталя Сеник додала, що ялинку потрібно приносити без жодних прикрас, і пакувального матеріалу – шнурків, дротів, поліетиленових кульків.

«Компост – органічна підживка, яка в майбутньому використовується для удобрення землі під час висадки дерев або квітів, овочів, фруктів тощо. Компост часто купують приватні садиби, а також наш компост став помічним при висадці дерев та кущів у Львові. Минулого року ми отримали на утилізацію 29 тонн ялинок. Загалом наша компостувальна станція переробляє всі органічні відходи, роздільно зібрані мешканцями та різними структурами міста. Це харчові продукти, гілля, листя», – розповіла Наталя Сеник.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *