ОСТАННІ НОВИНИ

Путінська «Єдіная Росія» набирає власну приватну армію, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Партія російського президента Владіміра Путіна «Єдіная Росія» обзавелась власною приватною армією – так званою ПВК «Еспаньола». Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Формування «Еспаньола» раніше перебувало у структурі так званого батальйону «Восток» як добровольчий підрозділ російських футбольних хуліганів.

З 2023 року «Еспаньолу» у своє розпорядження отримали партійці Путіна, після чого терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії. На гроші з «Єдіной Росії» розпочався активний рекрутинг, який триває досі.

«До ПВК “Еспаньола” беруть так званих футбольних «ультрас», російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб із зубожілих суб’єктів РФ та тимчасово окупованих територій України. Останніх використовують у “м’ясних” штурмах для створення статусу “бойового підрозділу”», – кажуть в українській розвідці.

У пунктах рекрутингу до «Еспаньйоли», які діють на окупованих українських територіях, добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт при цьому треба укласти мінімум на пів року.

Вмирати за Москву також заманюють «страховими виплатами»:

  • 1 млн рублів – легке поранення;
  • 2 млн рублів – поранення середньої тяжкості;
  • 3 млн рублів – важке поранення;
  • 5 млн рублів – смерть.

«Утім фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості новобранців перший же бій є квитком в один кінець. Загиблих та важкопоранених з-поміж рекрутованого “гарматного м’яса” росіяни не вивозять з поля бою, оформляють “зниклими безвісти”, щоб не платити родичам рублів за посланого Москвою на смерть годувальника», – додають у ГУР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *