ОСТАННІ НОВИНИ

Помер правнук Івана Франка

Наталя Дуляба

|

В Києві на 73 році життя помер Юрій Юрачківський – правнук Івана Франка. Про це Львівському порталу повідомили в Інституті франкознавства ЛНУ імені І. Франка.

Юрій Юрачківський був сином мовознавиці Зеновії-Ростислави Франко, внучки Івана Франка, та фізика Павла Юрачківського. Правнук самого Каменяра.

«Сумна звістка надійшла з Києва… 2 січня 2024 року на 73 році життя після тяжкої хвороби відійшов у засвіт правнук Івана Франка Юрій Юрачківський – кандидат технічних наук, науковець, педагог… Висловлюємо щирі співчуття синові Данилові, дружині Любі та усім рідним і близьким. Світла пам’ять», – йдеться у повідомленні.

Довідково: Юрій Юрачківський (25.06.1951 – 02.01.2024) закінчив київську школу № 92 ім. Івана Франка з поглибленим вивченням англійської мови та фізичний факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка.

Юрій Юрачківський (стоїть перший зліва) разом зі своїми батьками, братом Андрієм та дідусем Тарасом Франком.

Працював інженером в Інституті геронтології, старшим науковим працівником в Інституті кібернетики АН України, викладачем Київського національного університету технологій та дизайну МОН України.

Разом зі своєю матір’ю Зиновією Франко часто любив мандрувати Карпатами. Нерідко такі поїздки на лоно природи відбувалися у товаристві працівників Львівського університету та кабінету франкознавства, з якими родина підтримувала приятельські взаємини.

У 2001 році як науковець Юрій Юрачківський поїхав на роботу в США, де пробув десять років.

У шлюбі з дружиною Любою Коваль народив сина Данила, який сьогодні служить у лавах Збройних Сил України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Дім Франка, Інститут франкознавства ЛНУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *