ОСТАННІ НОВИНИ

Росія вбила професорку Києво-Могилянської академії

Андрій Котенський

|

Сьогодні, 2 січня 2024 р, внаслідок російського обстрілу Києва загинула викладачка національного університету «Києво-Могилянська академія» – професорка кафедри екології Людмила Василівна Шевцова. 2 лютого їй мало виповнитись 85 років, повідомили у НаУКМА.

У Могилянці зазначили, що багато років Людмила Шевцова була співробітницею Інституту гідробіології НАН України, де отримала наукові ступені кандидата, а у 1999 році — доктора біологічних наук за спеціальністю «Гідробіологія». Серед наукових здобутків пані Людмили потрібно відзначити розробку методів боротьби з дрейсеною у зрошувальних системах.

З 2014 року вона працювала на кафедрі екології факультету природничих наук НаУКМА. Для бакалаврів викладала «Основи загальної біології», для магістрів — «Біорізноманіття» та «Екологія водних систем», для аспірантів — «Розробка дисертаційного проєкту». Була гарантом магістерської освітньо-наукової програми «Екологія та охорона навколишнього середовища».

«Спільнота Києво-Могилянської академії висловлює найглибші співчуття рідним та близьким. Деталі прощання повідомлять згодом», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вранці 2 січня російські окупанти атакували Україну. Ракети змінювали свій курс, але зрештою полетіли на Київ. На столицю згодом ворог запустив й аеробалістичні ракети «Кинджал».

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук відразу заявив, що зараз Росія фактично повторила свою найбільш масовану атаку, здійснену 29 грудня.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Росія випустила по Україні 99 ракет різного типу та 35 «Шахедів». Українська ППО знищила 72 ракети та всі дрони.

Вже відомо про влучання у Києві та 20 постраждалих. На місцях працюють рятувальники та інші служби. В Київській області загинуло подружжя, ще шестеро отримали поранення. Є значні руйнування.

Дізнавайтесь найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *