ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль BACH CONTEMPORARY у Львові. Програма

Омелян Шевчук

|

Львівська національна філармонія розпочинає січень Міжнародним фестивалем величної музики Йоганна Себастьяна Баха – «BACH CONTEMPORARY». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Цього року пройде шоста едиція фестивалю Різдвяної пори до якої організатори підготували ряд різноманітних концертів. Музика Баха і не тільки звучатиме як у виконанні оркестру, так і в камерних складах. Її виконуватимуть кращі інтерпретатори України та Європи, а також молоді та амбітні музиканти – переможці престижних виконавських конкурсів. 

Попри те, що фестиваль присвячений легендарному композитору, впродовж девʼяти подій звучатиме музика не лише Баха, а й митців інших епох та навіть кіномузика! «BACH CONTEMPORARY» – це чудова нагода відкрити для себе світ музики Йоганна Себастьяна Баха, провести час з близькими людьми та розпочати рік музичними шедеврами епохи бароко!

Календар подій 

Bach Contemporary. Преамбула. Бахіана 03.01.2024 / 19:00

У виконанні плеяди сучасних львівських органістів та скрипальки Марти Гереги прозвучать різностильові композиції самого Баха, та, без перебільшення, найпопулярніший твір всіх часів та епох — «Пори року» Антоніо Вівальді. Тому цей концерт, що має стати преамбулою до VI. Міжнародного Різдвяного фестивалю «Bach Contemporary», отримав назву «Бахіана».

Bach Contemporary. Відкриття Фестивалю 04.01.2024 / 19:00

Вишукана та віртуозна програма від одного з провідних колективів філармонії – Академічного камерного оркестру “Віртуозів Львова” та знаних львівських солістів відкриє завісу найзагадковішої епохи — бароко та її генія – Йоганна Себастьяна Баха 

Bach Contemporary. Пісні кохання 05.01.2024 / 17:00

Коли музика та почуття єднають таланти. Саме так можна описати бажання солістів виконати “Пісні кохання” та “Нові пісні кохання” одного з легендарних романтиків – Йоганнеса Брамса. Емоційна круговерть музики Брамса особливо приваблює молодих виконавців, однак не кожному до снаги передати глибину, на перший погляд, простих пісень композитора. Впевнені, солісти концерту готові подолати перешкоду і подарувати слухачам найкращі враження!

Bach Contemporary. Різдво у Франції 05.01.2024 / 19:00

Певно кожен мандрівник бодай раз мріяв опинитись на Різдво у Франції, справжнім символом якого є звучання органу, яке наповнює світлом та радістю храми, а разом з ними і душі людей. Поділитись настроями французького Різдва до України приїхав Пʼєр Зеворт. Окрім музики патрона фестивалю, органіст готує також приємну несподіванку для слухачів – органні твори українських композиторів.

Bach Contemporary. Крізь час та епохи 06.01.2024 / 17:00

Шедеври Йоганна Себастьяна Баха були водночас новаторськими та наповнені ідеями й техніками, які надихали не одне покоління композиторів-наступників. І навіть сучасні митці зізнаються, що черпають ідеї в безмежжі його творів. 

Крізь час і епохи червоною ниткою музику пронизує могутній вплив Йоганна Себастьяна Баха. А доведе це молодий та амбітний фортепіанний дует Віталій Дворового та Христини Бенюк. 

Bach Contemporary. Органна музика Йоганна Себастьяна Баха 06.01.2024 / 19:00

Програма, що на годину перенесе вас до Веймару початку ХVIII століття. Саме тут Йоганн Себастьян Бах розпочинає роботу над “Маленькою органною книжечкою”, яка є центральним циклом концерту. У виконанні харківського органіста Станіслава Калініна прозвучать цикл різдвяних хоральних прелюдій. Доповнить уявну подорож живопис в реальному часі від художниці Ольги Куц. 

Тож пропонуємо ще раз поринути у відчуття наближення дива разом з геніальною музикою Йоганна Себастьяна Баха.

Bach Contemporary. Іспанська класична гітара 07.01.2024 / 17:00

Сьома подія фестивалю “Bach Contemporary” здивує ще більше, оскільки наша музична подорож  сягатиме теплої та сонячної Іспанії! У виконанні гітариста Андрія Остапенка прозвучать різноманітні твори для класичної іспанської гітари: від старовинних бальних танців до запальних танго та  скерцо!

Bach Contemporary. Між зорями 07.01.2024 / 19:00

На передостанній події фестивалю запрошуємо вас зануритись у світи улюблених кінофільмів та мюзиклів. Відчути велич “Гри престолів”, спуститься у катакомби “Привида опери”, насолодитись містичністю гармоній “Ангелів і демонів” та побувати в глибинах космосу з мотивами фільму “Інтерстеллар”.

У виконанні солістів фестивалю Олени Мацелюх, Ольги Стрілецької, Євгенія Жаку, Ігоря Мацелюха та Маріанни Лаби на концерті-перформансі також прозвучать відомі мелодії з фільмів “Амелі”, “Пірати Карибського моря” та інших.

Bach Contemporary. Закриття фестивалю 08.01.2024 / 18:00

Програма закриття фестивалю на одній сцені обʼєднає музику двох геніїв Йоганна Себастьяна Баха та Антоніо Вівальді. Їх музика є непідвладною часу та перевіреною століттями. Її представлять постійні солісти та друзі фестивалю – Андрій Кушнір, Марта Герега, Жанна Бервецька, Лілія Цура, Андрій Остапенко, Олена Мацелюх, Ольга Стрілецька, Єва Куліковська, а також Академічний камерний оркестр “Віртуози Львова”!

Дізнавайтесь найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *