ОСТАННІ НОВИНИ

Команда німецького каналу потрапила під обстріл готелю у Харкові

Ольга Денисяка

|

Під час обстрілу Росією готелю  Kharkiv Palace у центрі Харкова там перебували журналісти німецького телеканалу ZDF, повідомляє Європейська правда.

Журналісти розповіли, що майже протягом двох років висвітлюють події російсько-української війни. Троє членів команди перебували у номерах на п’ятому поверсі, ще один у холі та останній – на 11 поверсі готелю.

Співробітники каналу, за винятком перекладачки, лишилися неушкодженими. Перекладачка отримала травму в холі готелю і, як згодом з’ясувалося, у неї зламане ребро і переломи хребців.

За словами менеджера готелю, загалом було здано 15 номерів, щонайменше десять з них – журналістам.

Телеканал ZDF засудив напад на готель у Харкові, в якому працювали журналісти.

«Це ще одна атака Росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що поранені колеги швидко одужають. ZDF продовжить висвітлювати війну проти цивільного населення України» , – заявила головний редактор ZDF Беттіна Шаустен.

Нагадаємо, у суботу 30 грудня, під час масованого обстрілу Харкова ворог вдарив зенітними ракетами С-300 по будівлі готелю Kharkiv Palace.

Харківська обласна прокуратура повідомила, що внаслідок ворожої атаки на центр Харкова поранено 26 осіб, серед них діти та іноземець.

У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгівельні павільйоні та автомобілі людей тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *