ОСТАННІ НОВИНИ

Польща підтвердила, що її повітряний простір порушила російська ракета

Наталя Дуляба

|

Начальник Генштабу Війська польського генерал Вєслав Кукула заявив, що повітряний простір Польщі в п’ятницю, 29 грудня, порушила російська ракета. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF FM.

«Усе вказує на те, що російська ракета вторглася в повітряний простір Польщі. Ми маємо підтвердження цього на національному та союзницькому радарах», – сказав на брифінгу Кукула.

Polsat News із посиланням на джерела раніше сповісти, що, ймовірно, в польський повітряний простір влетіла російська крилата ракета Х-22 або Х-101, яка потім знову залетіла в Україну й була збита протиповітряною обороною.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда скликав 29 грудня на 13:00 засідання Бюро національної безпеки після того, як стало відомо, що на польську територію з України залетів невідомий об’єкт.

Об’єкт, що рухався в повітрі з величезною швидкістю, спостерігали жителі гміни Долгобичув у Люблінському воєводстві. Йдеться про околиці Пшеводува – саме в цьому селі рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.

Зараз повітряний простір Польщі був порушений на тлі масованого ракетного удару РФ по Україні у ніч на 29 грудня. Загалом рашисти випустили по Україні 158 повітряних цілей, застосувавши усі можливі модифікації ракет, крім «Калібрів».

Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Є загиблі та поранені.

Глава Міноборони Польщі заявив, що перебуває у постійному контакті з президентом, прем’єр-міністром, начальником Генерального штабу і оперативним командувачем Збройних сил.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *