ОСТАННІ НОВИНИ

Наближена до депутата фірма хоче «втиснути» нове житло поміж будинків біля собору Юра

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міськради дала «зелене світло» на розроблення земельної документації, необхідної для зведення нової багатоповерхівки поміж житлових будинків у районі собору святого Юра. Будівництво хоче вести компанія, пов’язана з чинним депутатом. «За» відповідну ухвалу 27 грудня проголосували 46 обранців громади.

Йдеться про несформовану земельну ділянку в історичному ареалі Львова орієнтовною площею 0,1323 га на вул. Шептицьких, 31, вул. Митрополита Андрея, 12, вул. Митрополита Андрея, 12-А. Вона розташована всередині існуючого житлового кварталу неподалік собору святого Юра.

Депутати дозволили ТзОВ «Благо-Ш» та громадянці Ірині Петрицькій розробити відповідний проєкт землеустрою, аби оформити оренду земельної ділянки й в подальшому збудувати на ній новий житловий багатоквартирний будинок.

Зараз тут розташовані кілька занедбаних одноповерхових будівель та гаражів, всі вони є власністю ТзОВ «Благо-Ш» та Ірини Петрицької. Сама ділянка не є наданою у власність чи користування, втім згодом її мають перевести до земель житлової та громадської забудови.

Так виглядає територія, де хочуть звести нове житло. Фото – ЛМР

Згідно з затвердженим цьогоріч детальним планом, ця територія входить у зону Ж-2, де дозволене будівництво висотою до 4 поверхів включно. У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що на цьому місці хочуть звести житловий будинок із підземним паркінгом (від 2 до 5 поверхів).

Зазначимо, що раніше на цьому місці поміж житлових будинків хотіли спорудити апарт-готель на 6 і 4 поверхи, однак місцеві мешканці виступили категорично проти.

Цю ухвалу на сесії прийняли без жодного обговорення. Ніхто з депутатів про конфлікт інтересів перед самим голосуванням не заявляв.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Благо-Ш» – львівська будівельна фірма, яка існує з 2013 року, її засновницею є львів’янка Ганна Прончак. Підприємство є правонаступником ПП «Грааль ДЛД-12», власником якого є Віктор Доскіч – батько чинного депутата Львівської міськради від «ЄС» Віктора Доскіча.

У 2021 році ПП «Грааль ДЛД-12» дозволили виробити документацію на ділянку біля Львівського перинатального центру. На ній розташований гараж, право власності на який підприємство набуло за рішенням суду. В подальшому землю також мали перевести до житлової та громадської забудови.

Петрицька Ірина є фізичною особою-підприємцем, яка працює у Львові з нерухомістю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *