ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради погодили перейменування села біля Львова

Ольга Денисяка

|

Депутати Львівської обласної ради під час сесійного засідання 28 грудня підтримали перейменування села Милошевичі на Львівщині. Йому повернуть історичну назву Милошовичі. За проголосували 53 депутати, передає Львівський портал.

З проханням повернути селу історичну назву до обласної ради звернулася Пустомитівська міська рада. Депутати Львівської облради підтримали перейменування села та своїм рішення звернулись до Верховної Ради, яка має ухвалити остаточне рішення про перейменування.

«Відомо, що назва села Милошовичі датується у всіх відомих історичних документах ще 1443 року і всюди вживається назва села Милошовичі. В довідці Центрального архіву України у м.Львів від 22.05.2008 року N°604 виданій Семенівській сільській раді вказують, що в документах іншої назви як с. Милошевичі ніколи не вживалося і документально не зафіксовано», – йдеться у зверненні мешканців громади.

Раніше ініціативу повернення історичної назви підтримала також Львівська районна рада, свої позитивні висновки надали Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича Національної академії наук України та департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *