ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судять шахрая, який продавав взяті в оренду авто

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних на Львівщині опинився 22-річний хлопець, який брав в оренду автомобілі і продавав їх, таким чином обкрадаючи реальних власників. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Фігурантом справи є 22-річний мешканець Волинської області. За даними слідства, він брав у приватних осіб автомобілі в оренду нібито для надання транспортних послуг. Але натомість продавав їх, а гроші привласнював.

Правоохоронці почали розслідування після того, як один із власників, здавши своє авто в оренду зловмиснику, виявив оголошення про його продаж в мережі.

Встановлено, що 21 вересня обвинувачений орендував у жителя Львова автомобіль Mitsubishi Pajero нібито з метою надавати транспортні послуги під час обслуговування весільних церемоній. Сторони узгодили розмір орендної платні та інші умови, після чого власник передав транспортний засіб та технічний паспорт «орендарю».

Проте вже наступного дня аферист продав орендований автомобіль мешканцю Волинської області за 7 300 доларів, а отримані кошти привласнив. При цьому ринкова вартість проданого Mitsubishi Pajero становить 400 тисяч гривень (більше 10 000 доларів).

Також поліцейські з’ясували, що молодик причетний до скоєння ще трьох подібних злочинів. Внаслідок його незаконних дій постраждали мешканці Львова, Києва, Рівного та Хмельницького.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за за ч.2,3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та за ч.3 ст.190 (шахрайство) ККУ. Розслідування вже завершили, а справу скерували на розгляд суду.

Шахраю загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *