ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові для безпритульних та потребуючих людей організували святкові обіди

Маркіян Рой

|

Спільнота святого Егідія з 2006 року року організовує у Львові Різдвяні обіди для безпритульних та малозабезпечених людей. Цьогоріч за святковим столом спільнота об’єднала 250 бездомних, потребуючих та внутрішньо переміщених осіб. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«На різдвяний обід ми запрошуємо наших давніх друзів – бездомних і потребуючих міста, яким роздаємо їжу щотижня, біля Порохової вежі. Що приємно, що сьогодні нашими волонтерами і помічниками є внутрішньо переміщені особи. Вони, майже два роки тому, знайшли прихисток у Львові від війни, і зверталися до нас по допомогу, а сьогодні допомагають іншим. І в цьому сила Різдва», – розповіла Іванна Синицька, координатор Спільноти святого Егідія у м. Львів.

За її словами, цьогорічний Різдвяний обід відбувається синхронно з 70-ма країнами світу, де діє спільнота. А в Україні такий обід організували у Києві та Івано-Франківську.

«Я безмежно вдячний тим, хто організував цей обід. Адже наш Господь прийшов до кожної людини, зокрема до убогої, потребуючої, до переселенців. І нам дуже приємно, що наші внутрішньо переміщені стали добрим знаряддям у Божих руках і тут служать і допомагають в організації», – відзначив владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

Відбувалося частування у студентській їдальні НУ «Львівська політехніка» та трапезній Українського католицького університету. Окрім святкового обіду, запрошені отримали подарунки, разом поколядували та подивилися вертеп.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *