ОСТАННІ НОВИНИ

Alterra Group розпочала будівництво індустріального парку «Формація. Львів» 

Ольга Денисяка

|

21 грудня компанія Alterra Group дала старт будівництву індустріального парку «Формація. Львів» у промисловій зоні Сигнівка на околиці Львова. Об’єкт стане першим муніципальним індустріальним парком такого масштабу на Заході України та створить 3600 робочих місць. Про це повідомляє Львівський портал.

ТОВ «Формація Сигнівка», що входить до групи компаній Alterra Group, отримало дозвіл на виконання підготовчих робіт 11 грудня. На майданчику вже почала працювати будівельна техніка, облаштовують огорожу та монтують будівлі, що знадобляться для організації та обслуговування будівництва. 21 грудня на честь початку будівництва на території майбутнього індустріального парку відкрили перший арт-обʼєкт – фігуру з логотипом індустріального парку «Formatsia. Industrial Park Lviv», що символізує зірку. 

Місія нового індустріального парку – сприяти розвитку економіки та реалізації потенціалу України на світовому ринку, а також економічна трансформація від сировинної до індустріальної країни за рахунок створення умов для розвитку виробничих підприємств.

Як розповів засновник Alterra Group Дмитро Ковальчук, в індустріальний парк планується залучити до десяти великих підприємств та 50 представників малого і середнього бізнесів. Реалізація проєкту створить щонайменше 3600 робочих місць. «Формація. Львів» – стане готовою екосистемою, що буде підтримувати розвиток бізнесу «створювачів» – лідерів виробничих підприємств з доданою цінністю. 

«Ми ставимо собі на меті уможливлення розвитку українських підприємств. Розвиток неможливий без інновацій, які створюються за умови взаємодії влади, бізнесу та системи освіти і науки. Ми працюємо з кожним з цих елементів. Будівництво в проєкті індустріального парку складає лише 30%. Інші 70% – це створення екосистеми. Завдяки реалізації цього проєкту буде створено щонайменше 3600 робочих місць. Зараз важливим є людський капітал, саме тому ми створюємо агенцію, яка буде працювати з “human capital” наших резидентів і на базі цих запитів будуть створені навчальні програми. Ми вже ведемо переговори з львівськими професійно технічними закладами і також створюємо фізичний простір для навчання на території індустріального парку», – розповідає засновник Alterra Group Дмитро Ковальчук. 

Засновник Alterra Group наголосив, що за попередніми розрахунками, діяльність індустріального парку забезпечить 250 млн грн на рік податкових надходжень до міського бюджету Львова та 450 млн грн – до державного бюджету.

Компанія планує почати будівництво перших будівель індустріального парку на початку 2024 року, а в першому кварталі 2025 року на території ІП запрацюють перші виробництва. Загалом в індустріальному парку передбачено будівництво від 92000 м2 промислових приміщень у форматі « Built-to-suit» , що означає будівництво безпосередньо під запити замовника.

На території парку буде створена інфраструктура, яка буде доступна як для учасників парку, так і для громади. Зокрема, у межах парку будуть створені лабораторія, коворкінг, бізнес-інкубатор і простори для навчання та практики місцевих. Крім того, на території парку буде створено рекреаційну зону з доступом до водойми та громадський центр з навчальним простором, івент-холом, закладами харчування і торгівлі, дитячими кімнатами та медичним центром. 

«Ці приміщення ідеально підходять як для великих виробничих компаній, яким потрібні готові площі з наявністю кран-балок для розвантаження, так і для невеликих виробництв в галузі харчової та легкої промисловості і виробництв без шкідливих викидів. У першій черзі планується також спорудження комплексу громадських приміщень загальною площею 600 м2 з виставковим комплексом, закладами харчування та кавʼярнями. Індустріальний парк буде забезпечений усіма необхідними комунікаціями, матиме укриття, а всі будівлі будуть обладнані системами пожежогасіння та опалення», – розповідають у компанії.

Додамо, що концепція індустріального парку була розроблена спільно з Київською школою економіки та представлена Львівською міською радою. Після цього був оголошений відкритий конкурс з вибору керуючої компанії. Переможцем стала ТОВ «Формація Сигнівка», яка буде займатися залученням приватних інвестицій і реалізацією проєкту. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *