ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проведуть різдвяні обіди для потребуючих

Андрій Котенський

|

25 грудня спільнота святого Егідія проведе традиційні різдвяні обіди у Львові. Також вони пройдуть у Києві та Івано-Франківську. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Вперше таке частування відбудеться синхронно з 70-ма країнами світу, де спільнота проводить різдвяні обіди.

25 грудня за святковими столами спільноти святого Егідія зберуться сотні людей: літні, бездомні, малозабезпечені сім’ї, переселенці, люди з інвалідністю.

«Різдво не вкрасти. Для найбідніших українців і цього року Спільнота святого Егідія готує Різдво. У прекрасних залах з думкою про безпеку. Щоб кожна людина відчула надію на те, що світло перемагає темряву», – говорить голова спільноти святого Егідія в Україні. Юрій Ліфансе,

Під час обідів відбудуться вручення подарунків та колядування.

У Львові за різдвяні столи запрошені 250 бідних та бездомних.

«Різдво – це час єднання. Спільноті у Львові вже понад 20 років. На різдвяний обід ми запрошуємо своїх давніх друзів – бездомних і потребуючих міста Львова, яким роздаємо їжу щотижня. Волонтерами будуть переселенці, яких прийняло наше місто», – говорить координатор львівської Спільноти Іванна Синицька.

Також Спільнота у Львові привітає з Різдвом 320 літніх людей у геріатричному пансіонаті. Крім, цього організує свято для 80 дітей переселенців.

Загалом у Львові, Києві та Івано-Франківську у різдвяних подіях спільноти святого Егідія візьме участь більше 2000 потребуючих.

Спільнота святого Егідія – міжнародна організація, яка є у більш, ніж 70 країнах світу. Виникла у 1968-му році в Римі. Відома допомогою бездомним, літнім, дітям, мігрантам і тд. В усьому світі за різдвяними столами збирається близько 330 тисяч потребуючих.

В Україні спільнота виникла у 1991-му році, є у Києві, Львові та Івано-Франківську.

Захід відбудеться о 13:30 год на вул. Козельницька, 2а (трапезна УКУ).

14:00, вул. Карпінського, 8 (їдальня за головним корпусом Львівської політехніки).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *