ОСТАННІ НОВИНИ

На схемі для ухилянтів погорів хірург зі Львова

Наталя Дуляба

|

У Львові затримали хірурга однієї з комунальних лікарень, який за гроші встановив фіктивний діагноз чоловіку, аби той міг уникнути мобілізації. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, йдеться про хірурга, який працює у комунальній лікарні одного з медоб’єднань Львова. Він також є членом позаштатної військово-лікарської комісії.

У пресслужбі Львівської міськради відразу після затримання заявили, що мова йде про хірурга Олега Голуба, який з 2001 року працює у лікарні святого Луки (колишня 8 лікарня) на вул. Навроцького.

Скриншот зі сайту Львівської обласної федерації бойового самбо й рукопашного бою, де Олег Голуб теж працював принаймні раніше

Встановлено, що лікар вимагав та одержав від військовозобов’язаного чоловіка 2000 доларів хабара. За ці кошти медик обіцяв надати надати виписку із медкарти про наявність у чоловіка хвороби, яка дозволяє отримати статус непридатного до несення військової служби.

Також хірург мав вплинути на прийняття рішення головою ВЛК про визнання цього чоловіка тимчасово непридатним до військової служби.

Скільком саме чоловікам медик пропонував такі свої «послуги» і скільки з них пішли на співпрацю, прокурори не уточняють.

Як додають у Нацполіції Львівщини, затримали лікаря на «гарячому» 20 грудня безпосередньо в лікарні. Втім він є лише одним із фігурантів справи, деталей про інших учасників незаконної схеми поки нема.

«Заблоковано корупційну схему, до якої причетні працівники медичного закладу. За грошову винагороду у 2000 доларів спільники вигадували ухилянтам хвороби та видавали відповідні медичні довідки й висновки військово-лікарської комісії. На підставі виданих документів військовозобов’язаних безперешкодно знімали з обліку і таким чином вони уникали мобілізації», – додають у поліції.

Затриманому хірургу інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Правоохоронці клопотатимуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *